Expertises

De gezamenlijke woning bij een echtscheiding

Vaak leidt een echtscheiding of beëindiging van een relatie tot grote spanningen, waardoor het al snel niet langer mogelijk is om samen in huis te blijven wonen. Wanneer geen van beiden de woning vrijwillig wil verlaten, kan de rechter hierover een beslissing nemen. Ook wordt gekeken wie welke lasten van de woning voor zijn of haar rekening moet nemen.

Als er sprake is van een eigen woning, moeten er daarnaast ook veel andere afspraken worden gemaakt. Soms koopt één van de partners de ander uit, soms wordt besloten om de woning te verkopen. Als er overwaarde in de woning zit, moet deze verdeeld worden.

Vaak wordt afgesproken dat één van de partners in de eigen woning blijft wonen, totdat deze is verkocht. Daarbij is natuurlijk belangrijk om goede afspraken te maken over wie de lasten betaalt en wie welk deel van de hypotheekrente fiscaal aftrekt. Maar ook afspraken over het meewerken van beide partners aan de verkoop van de woning zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor het toestaan van bezichtigingen en, uiteindelijk, het zetten van de handtekening onder het koopcontract met de koper.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.