Expertises

De nalatenschap

Een nalatenschap bestaat uit alle bezittingen en schulden die de overledene achterlaat. Sommige schulden behoren tot de nalatenschap, zoals bijvoorbeeld een hypotheekschuld. Er kunnen ook schulden zijn die uit de nalatenschap betaald moeten worden, zoals de kosten van de begrafenis of crematie.

Hoe hoog zijn de schulden? En wat zijn nu alle bezittingen? Daar kunnen conflicten over ontstaan tussen de erfgenamen. Een huis dat bijvoorbeeld door één van de erfgenamen wordt overgenomen, moet wel tegen een reële prijs overgenomen worden van de andere erfgenamen. Een taxatie kan dan uitkomst bieden. Kom je daar als erfgenamen niet uit, dan kan daarvoor een procedure worden gestart.

Heb je een vraag over een testament of afwikkeling van een erfenis, of wil je graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.