Expertises

Erkenning kind of ongeboren vrucht bij vaderschap

Als het kind tijdens het huwelijk is geboren, is de man die met de vrouw is getrouwd automatisch de 'ouder' van het kind. Als er geen sprake is van een huwelijk, ben je als verwekker van een kind niet direct een 'ouder' volgens de wet. Daarvoor moet je het kind officieel erkennen als jouw kind. En daarvoor is de toestemming van de moeder nodig. Als dit niet goed is geregeld en er problemen in de relatie ontstaan, gebeurt het meestal dat de moeder geen toestemming meer wil geven.

Je kunt dan in een procedure de Rechtbank vragen om toestemming om alsnog het kind als jouw kind te mogen erkennen. De Rechtbank zal dit in zeer bijzondere situaties weigeren. Het uitgangspunt is dat zo'n verzoek wordt toegewezen. Als je als moeder vindt dat er geen toestemming mag komen, kunnen wij je helpen om je verhaal bij de rechtbank te doen. Het is helemaal afhankelijk van jullie specifieke situatie of de rechtbank de toestemming dan wel of niet geeft.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.