Expertises

Ouderlijk gezag

Als vader en moeder heb je tijdens het huwelijk of de relatie meestal samen het ouderlijk gezag over je kind of kinderen. Als je uit elkaar gaat, loopt dit gezamenlijke gezag in principe automatisch door. Dat betekent dat je belangrijke beslissingen over je kind (bijvoorbeeld over school, sport en medische zaken) samen neemt. Maar bij een echtscheiding kan het soms zo zijn dat het echt niet meer lukt om samen te praten. Je kunt dan de rechtbank vragen om het gezamenlijk gezag te beëindigen. Iets dat alleen in zeer uitzonderlijke situaties zin heeft.

Als de kinderen niet tijdens een huwelijk zijn geboren, komt het wel eens voor dat de ouders niet samen het gezag hebben. In dat geval kan de rechtbank worden gevraagd om alsnog het gezag aan beide ouders samen te geven. In principe zal zo'n verzoek worden toegewezen. Alleen wanneer dit niet in het belang van het kind is, zal de rechtbank zo’n verzoek afwijzen.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.