Expertises

Verdeling boedel

Wanneer je, zoals de meeste mensen, in gemeenschap van goederen getrouwd bent, dan zijn in principe alle bezittingen en schulden van jou en je partner samen. Als je gaat scheiden, moeten deze bezittingen en schulden dus eerlijk worden verdeeld: de regel is dat ieder de helft krijgt. De afspraken over deze verdeling kunnen worden vastgelegd in een overeenkomst, of convenant. Maar let op: als je bent getrouwd na 1 januari 2018, kan dit anders liggen. Sindsdien is er sprake van een beperkte gemeenschap als je gaat trouwen. Wat je voor het huwelijk had, blijft in principe apart.

Als het de twee partijen niet lukt om afspraken te maken, kan de rechter beslissen over wie wat krijgt of wie welke schuld moet betalen. Het is dus belangrijk om goed op een rij te zetten wat wel en wat niet moet worden verdeeld. En verder is het natuurlijk belangrijk om daar goede afspraken over te maken. 

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.