Özgür Çolak

Ondernemings­recht

Özgür werkt bij Arslan & partners als advocaat binnen de sectie ondernemingsrecht, waarbij ze zich focust op het huur- en vastgoedrecht. In 2020 heeft zij de VHA Specialisatieopleiding Huurrecht afgerond en sindsdien is ze lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Opleiding(en)
  • Onderneming en Recht, Radboud Universiteit Nijmegen (2012)
  • Leergang Contractenrecht, Academie voor de Rechtspraktijk (2018/2019)
  • Specialisatieopleiding Huurrecht, Vereniging van Huurrecht Advocaten (2019/2020)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Huurrecht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Özgür & Arslan

Arslan & partners is een plek waar ik mij in alle vrijheid kan ontwikkelen, en deze ontwikkeling in het voordeel van mijn cliënten kan inzetten. Als advocaat ben ik niet alleen bezig met procederen, maar veel vaker met het adviseren en het opstellen van contracten. Ik vind het prettig om met mijn cliënten over allerlei onderwerpen te sparren. En daar waar onderwerpen mijn specialisatie te buiten gaan, schakel ik mijn collega's of mijn netwerk in.

"Hier kan ik mij in vrijheid ontwikkelen, en deze ontwikkeling voor mijn cliënten inzetten."

Ik behandel uiteenlopende zaken en geniet vooral van de combinatie van werkzaamheden: adviseren, contracteren, procederen en, misschien wel de belangrijkste, verbinden.

  • Huurrecht
Nevenactiviteiten
  • Vereniging van Huurrecht Advocaten
  • Raad van Toezicht (Stichting Zwembad Meppel)
  • Young Professionals Zwolle

Geschreven door

Özgür Çolak

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
08.09.2022
Aandeelhoudersgeschil? Let op de exclusieve bevoegdheid van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam

De Ondernemingskamer is een bijzondere kamer van het hof Amsterdam die bevoegd is tot het behandelen en beslissen van procedures bij geschillen in de Nederlandse vennootschappen. Het bijzondere van de Ondernemingskamer is dat het zich richt op verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. In de Ondernemingskamer zitten naast 3 rechters ook 2 deskundigen, vaak accountants of economen, uit de praktijk met specialistische kennis. De Ondernemingskamer is in een aantal soort zaken exclusief bevoegd in eerste aanleg, zoals de enquêteprocedure en de jaarrekeningprocedure. Daarnaast is de Ondernemingskamer ook in hoger beroep van een vonnis van een rechtbank in een geschillenregeling exclusief bevoegd. De onderstaande casus die ik bespreek gaat over deze laatste bevoegdheid.

Nieuws
06.05.2022
DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Nieuws
05.05.2022
Belangrijke wijzigingen voor huidige en toekomstige arbeidsovereenkomsten

De Tweede Kamer heeft in april 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Het wetsvoorstel moet op 1 augustus 2022 in werking treden. Deze wetswijzigingen kunnen ook voor u directe gevolgen hebben. De wet heeft namelijk na invoering onmiddellijke werking en kent geen overgangsrecht voor arbeidsovereenkomsten die voor 1 augustus 2022 zijn aangegaan. De nieuwe regels gelden dus ook voor bestaande arbeidsovereenkomsten.