Özgür Çolak

Ondernemings­recht

Özgür werkt bij Arslan & partners als advocaat binnen de sectie ondernemingsrecht, waarbij ze zich focust op het huur- en vastgoedrecht. In 2020 heeft zij de VHA Specialisatieopleiding Huurrecht afgerond en sindsdien is ze lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Onderneming en Recht, Radboud Universiteit Nijmegen (2012)
  • Leergang Contractenrecht, Academie voor de Rechtspraktijk (2018/2019)
  • Specialisatieopleiding Huurrecht, Vereniging van Huurrecht Advocaten (2019/2020)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Huurrecht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Özgür & Arslan

Arslan & partners is een plek waar ik mij in alle vrijheid kan ontwikkelen, en deze ontwikkeling in het voordeel van mijn cliënten kan inzetten. Als advocaat ben ik niet alleen bezig met procederen, maar veel vaker met het adviseren en het opstellen van contracten. Ik vind het prettig om met mijn cliënten over allerlei onderwerpen te sparren. En daar waar onderwerpen mijn specialisatie te buiten gaan, schakel ik mijn collega's of mijn netwerk in.

"Hier kan ik mij in vrijheid ontwikkelen, en deze ontwikkeling voor mijn cliënten inzetten."

Ik behandel uiteenlopende zaken en geniet vooral van de combinatie van werkzaamheden: adviseren, contracteren, procederen en, misschien wel de belangrijkste, verbinden.

  • Huurrecht
Nevenactiviteiten
  • Vereniging van Huurrecht Advocaten
  • Raad van Toezicht (Stichting Zwembad Meppel)
  • Raad van bestuur Regio Zwolle Congres
  • Young Professionals Zwolle

Geschreven door

Özgür Çolak

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.