Dutch Nutrition bij de overname door FrieslandCampina

BBN en Arslan & partners begeleiden Dutch Nutrition bij de overname door Friesland­Campina

BBN heeft samen met Arslan & partners de onderneming Dutch Nutrition geadviseerd bij de overname door FrieslandCampina. Dutch Nutrition is een onderneming die actief is in het mengen, verpakken en verkoop van gespecialiseerde baby- en kindervoedingsproducten. Met deze overname is het nu onderdeel geworden van FrieslandCampina Specialised Nutrition, waar ook de grote kindervoedingsmerken zitten.

De overname van FrieslandCampina was strategisch aantrekkelijk om verdere groei van de huidige bedrijfsactiviteiten te realiseren, terwijl FrieslandCampina haar supply chain-netwerk voor kindervoeding versterkt, een belangrijke wereldwijde groeicategorie. Dutch Nutrition startte de productie in 2017 op in Zwolle en telt dertig medewerkers.

De overname werd begeleid door adviseurs van BBN (Martin Kuiper en Piet Wessels) en Arslan & partners (Ali Arslan). De samenwerking en begeleiding van het gehele verkoopproces vond plaats in het 2e kwartaal van 2020, onder uitdagende COVID-19 omstandigheden. “Het bijzondere van deze transactie is dat deze in de eerste twee maanden van de Corona-crisis is afgewikkeld. Alle bij de transactie betrokken adviseurs hebben hard gewerkt om dit samen af te ronden, wat ook gelukt is”, aldus Ali Arslan.

BBN richt zich op het adviseren en ondersteunen van MKB-ondernemingen bij groei- en continuïteitsvraagstukken. De corporate finance tak binnen BBN ondersteunt ondernemers bij vraagstukken waarin financiering dan wel aan- of verkoop een rol speelt, om de groei of continuïteit van de onderneming te bevorderen.

Arslan & partners is van oorsprong een Zwols kantoor, gericht op ondernemers, dat in 16 jaar is uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten die, regionaal en landelijk, ondernemers adviseert bij onder andere verkoop, fusies en overnames, herstructureringen en reorganisaties.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Ali Arslan helpt je graag verder.