Jarno Smit

Ondernemings­recht

Jarno is breed geïnteresseerd en specialist in commercieel contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jarno & Arslan

De kern van de passie voor mijn werk ligt bij het voeren van gerechtelijke procedures. Door het standpunt van mijn cliënt zo overtuigend mogelijk aan rechters over te brengen, krijg ik veel energie. Maar toch probeer ik meestal te voorkomen dat het tot een procedure komt.

"Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken."

Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken. Door precies te weten hoe gerechtelijke procedures verlopen, weet je hoe je een wederpartij ervan kan overtuigen om met een schikking akkoord te gaan. Ook kan je de waarde van een voorstel beter beoordelen. Je moet het uiteindelijke doel – de beste uitkomst voor je cliënt – daarbij nooit uit het oog verliezen. En die beste uitkomst ligt niet altijd in de rechtszaal.

  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht
Nevenactiviteiten

Geschreven door

Jarno Smit

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
15-.05.2024
Mag ik de sloten van het pand vervangen als mijn huurder een huurachterstand heeft?

Helaas komt het geregeld voor: een huurder die een (forse) huurachterstand heeft. Wij spreken regelmatig verhuurders die zich afvragen of zij in zo’n situatie de sloten van het pand mogen vervangen. Onlangs heeft de Hoge Raad een interessante uitspraak gedaan over dit onderwerp. In dit artikel lichten we de uitspraak van de Hoge Raad toe.

Blog
08.05.2024
Het periodiek verrekenbeding is niet uitgevoerd. Wat nu?

Wat is een periodiek verrekenbeding? Het periodiek verrekenbeding is een afspraak die partners kunnen vastleggen in hun huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden, waarin zij de verrekening van inkomen en vermogen regelen. Het is een veel gekozen afspraak, die bij een scheiding vaak voor discussies zorgt. In dit artikel leggen wij uit wat een periodiek verrekenbeding precies is en hoe het werkt.

Blog
06.05.2024
Moet je als werkgever instemmen met beëindiging op verzoek van een langdurig zieke werknemer?

In 2019 oordeelde de Hoge Raad dat een werkgever vanwege goed werkgeverschap is gehouden in te stemmen met een beëindigingsvoorstel van de werknemer bij een zogenaamd ‘slapend dienstverband’. Dit wordt de Xella-norm genoemd. Een werkgever is niet gehouden in te stemmen met het voorstel als een werkgever een gerechtvaardigd belang heeft. Onlangs oordeelde de Hoge Raad op welk moment beoordeeld wordt of een werkgever een gerechtvaardigd belang heeft.