Monique van Doorn

Juridisch Secretaresse

Monique is de spil tussen de advocaten en de cliënten, een verbindende rol die haar door haar persoonlijkheid en jarenlange ervaring goed past. Binnen het secretariaat voert Monique specialistische en juridisch inhoudelijke werkzaamheden uit of bereidt ze die werkzaamheden voor.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
No items found.
Opleiding(en)
  • Legal Assistant Advocatuur, Hogeschool Hanzesteden Deventer | CASTA Juridische Opleidingen
  • Directiesecretaresse / Managementassistent
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Monique & Arslan

Bij Arslan & partners doen we niet ingewikkeld over de advocatuur en staan we vooral dicht bij onze cliënten.
In mijn werk probeer ik de schakel te zijn tussen de drukke advocaat en de cliënt, voor wie een juridisch vraagstuk geen dagelijkse gang van zaken is.
Ik krijg er veel energie van om als een spin in het web het overzicht te bewaren en alles gestroomlijnd te laten verlopen.

"Ik krijg er veel energie van om als een spin in het web te zijn."

Achter iedere zaak zit een verhaal. Ik vind het mooi dat ik in de afgelopen 23 jaar veel boeiende verhalen heb kunnen meemaken. In de samenwerking met verschillende advocaten heb ik volop kennis opgedaan van uiteenlopende rechtsgebieden en specialisaties. Dankzij de HBO-opleiding Legal Assistant Advocatuur heb ik mijn juridische kennis en managementvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.
Ik denk dat mijn werkwijze, en die van ons kantoor, zich kenmerkt door betrokkenheid en bevlogenheid. De grote mate van vertrouwen, vrijheid en zelfstandigheid die ik krijg in mijn functie hier, vind ik heel prettig.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Monique van Doorn

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

No items found.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
15-.05.2024
Mag ik de sloten van het pand vervangen als mijn huurder een huurachterstand heeft?

Helaas komt het geregeld voor: een huurder die een (forse) huurachterstand heeft. Wij spreken regelmatig verhuurders die zich afvragen of zij in zo’n situatie de sloten van het pand mogen vervangen. Onlangs heeft de Hoge Raad een interessante uitspraak gedaan over dit onderwerp. In dit artikel lichten we de uitspraak van de Hoge Raad toe.

Blog
08.05.2024
Het periodiek verrekenbeding is niet uitgevoerd. Wat nu?

Wat is een periodiek verrekenbeding? Het periodiek verrekenbeding is een afspraak die partners kunnen vastleggen in hun huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden, waarin zij de verrekening van inkomen en vermogen regelen. Het is een veel gekozen afspraak, die bij een scheiding vaak voor discussies zorgt. In dit artikel leggen wij uit wat een periodiek verrekenbeding precies is en hoe het werkt.

Blog
06.05.2024
Moet je als werkgever instemmen met beëindiging op verzoek van een langdurig zieke werknemer?

In 2019 oordeelde de Hoge Raad dat een werkgever vanwege goed werkgeverschap is gehouden in te stemmen met een beëindigingsvoorstel van de werknemer bij een zogenaamd ‘slapend dienstverband’. Dit wordt de Xella-norm genoemd. Een werkgever is niet gehouden in te stemmen met het voorstel als een werkgever een gerechtvaardigd belang heeft. Onlangs oordeelde de Hoge Raad op welk moment beoordeeld wordt of een werkgever een gerechtvaardigd belang heeft.