Event
06.05.2022
Geschreven door:

DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Datum
6 april 2021
Tijd
15:00 - 17:30
Locatie
Digitaal
Direct aanmelden
Persbericht DELOS Bouwgroep

DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Nijverdal, 6 mei 2022 – Aluvo en de Bouwgroep zijn per vandaag onderdeel van de DELOS Bouwgroep. Met de overname van de bedrijven versterkt de DELOS Bouwgroep haar landelijk dekkende positie binnen de Nederlandse infra- en utiliteit markt en verbreedt ze haar positie naar de woningbouw, geveltechniek en houtskeletbouw. De nieuwe groep met ongeveer 300 medewerkers verwacht in 2022 een omzet te realiseren van ruim EUR 125 miljoen.

Adriaan Visser, DGA van de DELOS Bouwgroep:

“We hebben met de DELOS Bouwgroep best een spannende periode achter de rug, vanaf begin 2017 toen ik de aandelen van de DELOS Bouwgroep heb overgenomen. Door een permanente focus op verbetering in combinatie met een duurzame ontwikkeling als uitgangspunt te kiezen, is een compacte en slagvaardige organisatie ontstaan. Dankzij de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers kunnen we nu een volgende stap zetten. Naast de sterke organische groei die we de laatste tijd gehad hebben, zullen wij ons ook focussen op groei door overnames. Dit past binnen onze strategie daar wij ons business model op sommige segmenten verder willen versterken. De overname van Aluvo geeft ons verdere toegang tot de woning- en de utiliteitsbouw. De overname van de Bouwgroep geeft ons met name expertise in de duurzame houtskeletbouw en engineering. Door deze overnames wordt de DELOS Bouwgroep verder landelijk dekkend en krijgen we toegang tot de Poolse markt. Tot slot zijn wij bijzonder verheugd dat Herman en Nico werkzaam zijn en blijven voor de nieuwe combinatie.”

Herman Bloemers en Nico Buursema, DGA’s van Aluvo en de Bouwgroep:

“Onze bedrijven zijn de laatste 5 jaar sterk gegroeid en waren daardoor aan verandering onderhevig. De veranderingen moesten leiden tot een toekomstbestendige groep van bedrijven met een focus op de kernwaarden kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Door de sterke groei zijn wij op een punt aangekomen waar het van groot belang is een professionaliseringsslag te maken. Wij denken dat de kennis, kunde en ervaring van de DELOS Bouwgroep, die een complementaire propositie heeft aan die van ons, voor stabiliteit binnen de organisaties gaan zorgen zodat de bedrijven op een verantwoorde manier de volgende stappen kunnen zetten. Hierdoor wordt ook de werkgelegenheid op lange termijn gewaarborgd. Wij kijken ernaar uit om samen met de DELOS Bouwgroep te werken aan een duurzaam en stabiel bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel blijft staan.”

Over Aluvo

Aluvo houdt zich sinds de oprichting in 1972 bezig met de productie, verkoop, engineering en montage van aluminium raamkozijnen, deuren en gevelsystemen. Vanuit de locaties in Nieuwleusen en Apeldoorn worden de profielsystemen bewerkt en gereed gemaakt voor montage op bouwprojecten. De specialisatie van Aluvo ziet op de woning- en utiliteitsbouw waarin zowel nieuwbouw als renovatie opdrachten worden uitgevoerd. Aluvo richt zich actief op Midden- Oost Nederland, maar levert momenteel door heel Nederland.

Over de Bouwgroep

De Bouwgroep, bestaande uit Vechtdal Bouw, Rens Bouw, Dutch Builders Group, Dutch Comfort Houses en HaeN, is actief in de volgende gebieden: aannemingen & bouw, productie van houtskeletbouw en engineering. In de aanneming en bouw houdt de Bouwgroep zich voornamelijk bezig met duurzame projectmatige bouw. In de houtskeletbouw is er een samenwerking tussen Nederland en Polen, de engineering en productie vindt plaats in Polen en de verkoop en montage in Nederland.

Over Delos Bouwgroep

De Delos Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling. Hegeman Bouw & Infra is met haar bouwkundige en civiele disciplines actief bij projecten in onder andere zorg, onderwijs, justitie en infra. Hegeman Bouw & Infra opereert vanuit Amersfoort en Nijverdal. Delos Ontwikkeling ontwikkelt vernieuwende concepten ten behoeve van het bouwbedrijf.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Suze Wind (s.wind@hegeman.com)

Foto: ©2022 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
08.09.2022
Aandeelhoudersgeschil? Let op de exclusieve bevoegdheid van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam

De Ondernemingskamer is een bijzondere kamer van het hof Amsterdam die bevoegd is tot het behandelen en beslissen van procedures bij geschillen in de Nederlandse vennootschappen. Het bijzondere van de Ondernemingskamer is dat het zich richt op verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. In de Ondernemingskamer zitten naast 3 rechters ook 2 deskundigen, vaak accountants of economen, uit de praktijk met specialistische kennis. De Ondernemingskamer is in een aantal soort zaken exclusief bevoegd in eerste aanleg, zoals de enquêteprocedure en de jaarrekeningprocedure. Daarnaast is de Ondernemingskamer ook in hoger beroep van een vonnis van een rechtbank in een geschillenregeling exclusief bevoegd. De onderstaande casus die ik bespreek gaat over deze laatste bevoegdheid.

Nieuws
06.05.2022
DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Nieuws
05.05.2022
Belangrijke wijzigingen voor huidige en toekomstige arbeidsovereenkomsten

De Tweede Kamer heeft in april 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Het wetsvoorstel moet op 1 augustus 2022 in werking treden. Deze wetswijzigingen kunnen ook voor u directe gevolgen hebben. De wet heeft namelijk na invoering onmiddellijke werking en kent geen overgangsrecht voor arbeidsovereenkomsten die voor 1 augustus 2022 zijn aangegaan. De nieuwe regels gelden dus ook voor bestaande arbeidsovereenkomsten.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist helpt je graag verder.