Expertises

Huurbescherming

De huurder van beschermde bedrijfsruimten geniet huurbescherming. Wat houdt dit in? In de kern komt deze bescherming erop neer dat de huur van beschermde bedrijfsruimten niet zomaar beëindigd worden. Er moet namelijk sprake zijn van een geldige opzeggingsgrond. De opzeggingsgronden zijn in de wet beperkt; gedacht moet worden aan slecht huurderschap, dringend eigen gebruik verhuurder (waaronder renovatie) of de algemene belangenafweging. Bovendien geldt dat als de huurder niet vrijwillig instemt met de opzegging, de huurbeëindiging via de rechter moet plaatsvinden. Tot die tijd loopt de huurovereenkomst gewoon door (dat kan dus zo enkele jaren duren). Bovendien kan de rechter bij de beëindiging aan de huurder een vergoeding toekennen voor de verhuis- en inrichtingskosten.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist helpt je graag verder.