Elina Blaauboer

Arbeidsrecht

Elina studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is nu een van onze advocaten arbeidsrecht. Ze helpt ondernemers en hun ondernemingen bij hun bedrijfsvoering.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Specialisatieopleiding arbeidsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Elina & Arslan

De kern van mijn werk is het helpen van organisaties met het bereiken van hun doelen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Er is een probleem, dat proberen we samen zo goed mogelijk te analyseren en vervolgens kom ik met een oplossing om het bedrijf verder te helpen.

"Zaken positief afsluiten, dat is waar je het samen voor doet."

Het mooiste aan mijn werk is wanneer er een zaak op een positieve wijze is afgesloten. Uiteindelijk is dat toch waar je het samen voor doet. Het is fijn om te zien dat ik heb bij kunnen dragen aan het succes van een onderneming.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Elina Blaauboer

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.