Jelle Damstra

Ondernemings­recht

Jelle, onze langst dienende advocaat en curator, is bij Arslan & partners uitgegroeid tot een advocaat met kennis van veel verschillende rechtsgebieden, met de ondernemer als gemene deler. Hij is specialist in het ondernemingsrecht, fusies & overnames, (internationaal) contractenrecht, herstructureringen en insolventierecht.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Nederlands recht, Rijksuniversiteit Groningen (1997)
  • INSOLAD/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht (2004)
  • Financiële Economie voor Curatoren, Erasmus Universiteit/INSOLAD (2007)
  • Specialisatieopleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige, Universiteit Leiden (2021)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Ondernemingsrecht
  • Insolventierecht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jelle & Arslan

Bij Arslan & partners heb ik de ruimte gekregen om mij als advocaat te ontwikkelen op een manier die het best bij mij past. Er heerst hier een open cultuur, waarin we samenwerken met een mooie verzameling van verschillende mensen met verschillende achtergronden. Ik kan hier werken met en voor een zeer diverse cliëntenkring, met ondernemingen in alle denkbare bedrijfstakken.

"Het werk is hier mooi, uitdagend, divers en dynamisch."

Die samenwerking met de collega’s en het werken met de cliënten, de kennis die ik van de verschillende rechtsgebieden heb opgebouwd, de creativiteit die ik in mijn werk kan leggen, maakt voor mij het werken als advocaat bij Arslan & partners mooi, uitdagend, divers en dynamisch.

  • Ondernemingsrecht
  • Insolventierecht
Nevenactiviteiten
  • Vereniging Insolventierecht Advocaten INSOLAD

Geschreven door

Jelle Damstra

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
Wat je als verhuurder van woonruimte moet weten over de Wet betaalbare huur

Op 1 juli 2024 is de Wet betaalbare huur in werking getreden. Daarmee gelden er nieuwe regels voor een grote groep huurders en verhuurders, onder meer op het gebied van maximale huurprijzen. Wij lichten de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot zelfstandige woonruimte toe.

Nieuws
15.07.2024
Hoge Raad: dynamisch cao-incorporatiebeding gaat mee over bij overgang van onderneming

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan voor de overname- en arbeidsrechtpraktijk. Bij een overgang van onderneming worden werknemers beschermd. De werknemers treden dan in principe automatisch in dienst van de overnemende partij, inclusief de bestaande arbeidsvoorwaarden. In de zaak die bij de Hoge Raad speelde ging het om de vraag of een dynamisch cao-incorporatiebeding van toepassing blijft bij overgang van onderneming. Zo’n dynamisch beding in een arbeidsovereenkomst bepaalt dat niet alleen de huidige cao van toepassing is, maar ook opvolgende versies daarvan.

Nieuws
01.07.2024
Ontwikkelingen over ESG en kansen en uitdagingen

In 2021 maakte de rechtbank in de Shell-zaak de weg naar civielrechtelijke aansprakelijkheid van ondernemingen vrij als gevolg van schending van ongeschreven zorgvuldigheidsnorm op het gebied van ESG. Volgens de rechtbank moest Shell haar CO2-uitstoot verminderen, ondanks dat er daarvoor geen wettelijke basis was. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zijn de ondernemingen steeds meer bezig met duurzaamheidsinitiatieven. Grote ondernemingen zijn immers met ingang van het boekjaar van 2024 verplicht om te rapporteren over de effecten van de ondernemingsactiviteiten op duurzaamheidsaspecten. Die verplichting volgt uit Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).