Rechtsgebied

Faillissement en insolventie

Een faillissement heeft niet alleen gevolgen voor de failliete ondernemer, maar ook voor veel andere partijen. Dit kunnen aandeelhouders en bestuurders zijn, maar ook werknemers, crediteuren, debiteuren en financiers. 

Wanneer je betrokken raakt bij een faillissement, op welke manier dan ook, kan Arslan & partners je adviseren. Onze specialisten hebben veel ervaring en expertise op het gebied van faillissementen, onder andere opgedaan omdat zij regelmatig door de rechtbank worden aangesteld als curator en als bewindvoerder in surseances van betaling.

Gerelateerd nieuwsbericht

Niet voorzien in de financieringsbehoefte bij aanvang van onderneming levert een risico op voor bestuurdersaansprakelijkheid bij faillissement

Recent hebben wij met succes bestuurders bijgestaan in een bestuurdersaansprakelijkheidsprocedure die was ingesteld door de curator. Alle vorderingen van de curator zijn afgewezen. De curator had alle denkbare gronden voor bestuurdersaansprakelijkheid aangevoerd. Eén van die gronden was bijzonder en die willen wij in deze bijdrage uitlichten: het bij aanvang van de onderneming niet kunnen voldoen aan de financieringsbehoefte van de onderneming.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Hasan Kaya helpt je graag verder.