Rechtsgebied

Huurrecht

In de woninghuur geldt dat de huurder kan rekenen op een stevige bescherming door de wet. Een verhuurder kan niet zomaar de huur verhogen of opzeggen. Verder geldt een verplichting het gehuurde te onderhouden om zo het woongenot te garanderen.

Bij de huur en verhuur van bedrijfspanden gelden andere regels dan voor de huur en verhuur van woningen. Daarbij maakt het groot verschil wat de aard is van het bedrijfspand. Voor een winkelruimte gelden bijvoorbeeld hele andere huurregels dan bij een kantoorpand.

Heb je als verhuurder een probleem met je huurder of wil je advies over het aangaan of beëindigen van een huurovereenkomst? Onze specialisten staan je bij.

Gerelateerd nieuwsbericht

Mag ik de sloten van het pand vervangen als mijn huurder een huurachterstand heeft?

Helaas komt het geregeld voor: een huurder die een (forse) huurachterstand heeft. Wij spreken regelmatig verhuurders die zich afvragen of zij in zo’n situatie de sloten van het pand mogen vervangen. Onlangs heeft de Hoge Raad een interessante uitspraak gedaan over dit onderwerp. In dit artikel lichten we de uitspraak van de Hoge Raad toe.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist helpt je graag verder.