Rechtsgebied

Mediation

Als je een conflict hebt en je komt er samen niet uit, kun je het geschil aan de rechter voorleggen. Deze beslist dan wie volgens de wet gelijk heeft en hakt de knoop door. Maar de oplossing die volgens de rechter de juiste is, is vaak voor geen van beide partijen de beste oplossing.

Vooral bij geschillen in familieverband, of bij echtscheidingen waarbij kinderen zijn betrokken, moet je ondanks de meningsverschillen vaak toch met elkaar door. Dat betekent juist in zo’n situatie dat het heel belangrijk is dat er een echte oplossing komt, die voor alle partijen acceptabel is.

Steeds vaker wordt daarom gekozen om zelf, buiten de rechter om, afspraken te maken om een probleem op te lossen. Dit noemen we mediation. Bij mediation onderhandelen partijen onder deskundige begeleiding van een mediator over een oplossing, die recht doet aan de belangen van beide partijen. Als dit lukt, en gelukkig lukt dit in meer dan de helft van de gevallen, zijn er geen verliezers, maar wordt de oplossing door iedereen gezien als passend.

Wanneer je een familieconflict wil oplossen door mediation, of wanneer je je echtscheiding of de verbreking van je samenwoning of samenlevingscontract wil regelen met hulp van scheidingsmediation, kan je bij ons terecht.

Gerelateerd nieuwsbericht

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.