Rechtsgebied

Mediation

Kostbare en tijdrovende juridische procedures kunnen vaak worden voorkomen als de partijen in een conflictsituatie bereid zijn om in mediation samen naar een oplossing te zoeken.

Die oplossing is niet altijd herstel van een (arbeids)relatie, maar is vaak ook gelegen in het maken van goede afspraken bij een echtscheiding of het beëindigen van een werkrelatie.

Onze MfN-geregistreerde mediatiors begeleiden partijen deskundig en onpartijdig bij dit proces.

Bij geschillen in familieverband, of bij echtscheidingen waarbij kinderen zijn betrokken, moet je ondanks de meningsverschillen vaak toch met elkaar door. Dat betekent juist in zo’n situatie dat het heel belangrijk is dat er een echte oplossing komt, die voor alle partijen acceptabel is.

In deze situaties, maar ook bij arbeidsconflicten, wordt steeds vaker gekozen om buiten de rechter om afspraken te maken om een probleem op te lossen. In mediation zoeken partijen onder deskundige begeleiding van een mediator zelf naar een oplossing, die recht doet aan de belangen van beide partijen. Als dit lukt - en gelukkig is dat in een ruime meerderheid van de gevallen - zijn er geen verliezers, maar wordt de oplossing door iedereen gezien als passend.

Wanneer je een arbeidsconflict of een familieconflict wil oplossen door mediation, of wanneer je je echtscheiding of de verbreking van je samenwoning- of samenlevingscontract wil regelen met hulp van arbeid- of scheidingsmediation, kan je bij ons terecht.

Gerelateerd nieuwsbericht

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.