Event
08.12.2021
Geschreven door:
Colina Tjabringa

Indexering alimentatie per 1 januari 2022 1,9%

Ieder jaar worden de alimentaties verhoogd met een percentage dat door de overheid wordt vastgesteld. Het percentage voor 2022 is vastgesteld op 1,9%.

Datum
6 april 2021
Tijd
15:00 - 17:30
Locatie
Digitaal
Direct aanmelden

De verhoging naar 1,9% geldt voor kinder- en partneralimentatie. De achtergrond is dat de alimentatie meestijgt met de gemiddelde loonstijging.

Soms heeft de rechter bepaald dat de alimentatie niet hoeft te worden geïndexeerd. Dat is uitzonderlijk, maar het kan wel. Is dat bij u zo, dan hoeft u de alimentatie niet te indexeren. Ook kan het zijn dat u in overleg met uw ex-partner in een echtscheidingsconvenant de indexering heeft uitgesloten. Dit kan alleen bij partneralimentatie. Ook dan hoeft u de alimentatie niet te verhogen. Uitsluiten van indexering bij kinderalimentatie kan niet, omdat kinderalimentatie van ‘openbare orde’ is. De kinderalimentatie zult u dus altijd moeten verhogen.

Heeft u vragen over indexering? Of wilt weten of het in uw situatie nodig is om de alimentatie opnieuw te laten berekenen?  Neemt u dan contact op met onze Familierechtadvocaat Colina Tjabringa via 038-4600111 of c.tjabringa@arslanenpartners.nl

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
20.01.2022
Schade bij beroepsfouten accountant

In oktober 2021 moest de rechtbank Den Haag oordelen over de vraag of beroepsfouten van een accountant leiden tot schade bij banken. En vervolgens over de vraag of en in hoeverre de schade door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar moet worden vergoed. De beroepsfouten van de accountant betroffen een zeer ernstig tekortschieten in zijn controlewerkzaamheden, met als gevolg grove fouten in de jaarrekeningen.

Nieuws
08.12.2021
Indexering alimentatie per 1 januari 2022 1,9%

Ieder jaar worden de alimentaties verhoogd met een percentage dat door de overheid wordt vastgesteld. Het percentage voor 2022 is vastgesteld op 1,9%.

Blog
19.10.2021
Bestuurders­aansprakelijkheid: Hoge Raad komt bestuurder tegemoet

Een curator kan bestuurders van een failliete vennootschap onder omstandigheden aansprakelijk houden voor een tekort in de boedel. Daarvoor is nodig dat het bestuur haar taken kennelijk onbehoorlijk heeft vervuld én deze onbehoorlijke taakvervulling een belangrijke oorzaak van het faillissement is. In juli 2021 heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan over de invulling van deze vereisten.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.