Event
08.12.2021
Geschreven door:
Colina Tjabringa

Indexering alimentatie per 1 januari 2022 1,9%

Ieder jaar worden de alimentaties verhoogd met een percentage dat door de overheid wordt vastgesteld. Het percentage voor 2022 is vastgesteld op 1,9%.

Datum
6 april 2021
Tijd
15:00 - 17:30
Locatie
Digitaal
Direct aanmelden

De verhoging naar 1,9% geldt voor kinder- en partneralimentatie. De achtergrond is dat de alimentatie meestijgt met de gemiddelde loonstijging.

Soms heeft de rechter bepaald dat de alimentatie niet hoeft te worden geïndexeerd. Dat is uitzonderlijk, maar het kan wel. Is dat bij u zo, dan hoeft u de alimentatie niet te indexeren. Ook kan het zijn dat u in overleg met uw ex-partner in een echtscheidingsconvenant de indexering heeft uitgesloten. Dit kan alleen bij partneralimentatie. Ook dan hoeft u de alimentatie niet te verhogen. Uitsluiten van indexering bij kinderalimentatie kan niet, omdat kinderalimentatie van ‘openbare orde’ is. De kinderalimentatie zult u dus altijd moeten verhogen.

Heeft u vragen over indexering? Of wilt weten of het in uw situatie nodig is om de alimentatie opnieuw te laten berekenen?  Neemt u dan contact op met onze Familierechtadvocaat Colina Tjabringa via 038-4600111 of c.tjabringa@arslanenpartners.nl

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.