Event
08.12.2021
Geschreven door:
Colina Tjabringa

Indexering alimentatie per 1 januari 2022 1,9%

Ieder jaar worden de alimentaties verhoogd met een percentage dat door de overheid wordt vastgesteld. Het percentage voor 2022 is vastgesteld op 1,9%.

Datum
6 april 2021
Tijd
15:00 - 17:30
Locatie
Digitaal
Direct aanmelden

De verhoging naar 1,9% geldt voor kinder- en partneralimentatie. De achtergrond is dat de alimentatie meestijgt met de gemiddelde loonstijging.

Soms heeft de rechter bepaald dat de alimentatie niet hoeft te worden geïndexeerd. Dat is uitzonderlijk, maar het kan wel. Is dat bij u zo, dan hoeft u de alimentatie niet te indexeren. Ook kan het zijn dat u in overleg met uw ex-partner in een echtscheidingsconvenant de indexering heeft uitgesloten. Dit kan alleen bij partneralimentatie. Ook dan hoeft u de alimentatie niet te verhogen. Uitsluiten van indexering bij kinderalimentatie kan niet, omdat kinderalimentatie van ‘openbare orde’ is. De kinderalimentatie zult u dus altijd moeten verhogen.

Heeft u vragen over indexering? Of wilt weten of het in uw situatie nodig is om de alimentatie opnieuw te laten berekenen?  Neemt u dan contact op met onze Familierechtadvocaat Colina Tjabringa via 038-4600111 of c.tjabringa@arslanenpartners.nl

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
08.09.2022
Aandeelhoudersgeschil? Let op de exclusieve bevoegdheid van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam

De Ondernemingskamer is een bijzondere kamer van het hof Amsterdam die bevoegd is tot het behandelen en beslissen van procedures bij geschillen in de Nederlandse vennootschappen. Het bijzondere van de Ondernemingskamer is dat het zich richt op verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. In de Ondernemingskamer zitten naast 3 rechters ook 2 deskundigen, vaak accountants of economen, uit de praktijk met specialistische kennis. De Ondernemingskamer is in een aantal soort zaken exclusief bevoegd in eerste aanleg, zoals de enquêteprocedure en de jaarrekeningprocedure. Daarnaast is de Ondernemingskamer ook in hoger beroep van een vonnis van een rechtbank in een geschillenregeling exclusief bevoegd. De onderstaande casus die ik bespreek gaat over deze laatste bevoegdheid.

Nieuws
06.05.2022
DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Nieuws
05.05.2022
Belangrijke wijzigingen voor huidige en toekomstige arbeidsovereenkomsten

De Tweede Kamer heeft in april 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Het wetsvoorstel moet op 1 augustus 2022 in werking treden. Deze wetswijzigingen kunnen ook voor u directe gevolgen hebben. De wet heeft namelijk na invoering onmiddellijke werking en kent geen overgangsrecht voor arbeidsovereenkomsten die voor 1 augustus 2022 zijn aangegaan. De nieuwe regels gelden dus ook voor bestaande arbeidsovereenkomsten.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.