Colina Tjabringa

Familierecht

Colina is advocaat familierecht en mediator. En door de kruisbestuiving binnen ons kantoor, weet ze ook ondernemers bij te staan rondom zakelijke belangen in familie- en erfrechtkwesties. Colina is nuchter, secuur en heel toegewijd. Hierdoor verliest ze ook in emotionele situaties nooit de doelen, belangen en resultaten uit het oog.

Opleiding(en)
 • Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen (1998)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
 • Personen- en Familierecht
 • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
 • Mediation
 • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Colina & Arslan

Hier werken betekent veel: mogelijkheden en vertrouwen krijgen en verantwoordelijkheid dragen. We werken in een mooi team van mensen, waarbij de deur altijd voor elkaar open staat, of dat nu is voor een grap of een juridisch dilemma. Daar groeien we van.

"Jezelf zijn en iets kunnen betekenen voor cliënten maakt me trots."

Het begint altijd met een gesprek. Door te luisteren naar het verhaal van de cliënt en daarop door te vragen, probeer ik te achterhalen wat een cliënt precies wil en waarom. Dat ik met veel verschillende mensen een tijdje op kan trekken en hen vanuit mijn professie kan helpen en ontzorgen in een vaak emotioneel zware periode in hun leven, vind ik bijzonder. Dat maakt mijn werk boeiend en geeft energie.

 • Personen- en Familierecht
 • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
 • Mediation
 • Ouderschap en erkenning
Nevenactiviteiten
 • Mediators federatie Nederland (MfN, voorheen: NMI)
 • Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA), zowel voor het onderdeel ondernemer als het onderdeel particulieren

Geschreven door

Colina Tjabringa

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
08.09.2022
Aandeelhoudersgeschil? Let op de exclusieve bevoegdheid van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam

De Ondernemingskamer is een bijzondere kamer van het hof Amsterdam die bevoegd is tot het behandelen en beslissen van procedures bij geschillen in de Nederlandse vennootschappen. Het bijzondere van de Ondernemingskamer is dat het zich richt op verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. In de Ondernemingskamer zitten naast 3 rechters ook 2 deskundigen, vaak accountants of economen, uit de praktijk met specialistische kennis. De Ondernemingskamer is in een aantal soort zaken exclusief bevoegd in eerste aanleg, zoals de enquêteprocedure en de jaarrekeningprocedure. Daarnaast is de Ondernemingskamer ook in hoger beroep van een vonnis van een rechtbank in een geschillenregeling exclusief bevoegd. De onderstaande casus die ik bespreek gaat over deze laatste bevoegdheid.

Nieuws
06.05.2022
DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Nieuws
05.05.2022
Belangrijke wijzigingen voor huidige en toekomstige arbeidsovereenkomsten

De Tweede Kamer heeft in april 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Het wetsvoorstel moet op 1 augustus 2022 in werking treden. Deze wetswijzigingen kunnen ook voor u directe gevolgen hebben. De wet heeft namelijk na invoering onmiddellijke werking en kent geen overgangsrecht voor arbeidsovereenkomsten die voor 1 augustus 2022 zijn aangegaan. De nieuwe regels gelden dus ook voor bestaande arbeidsovereenkomsten.