Expertises

Co-ouderschap

Als de kinderen na een echtscheiding ongeveer even vaak bij hun vader als bij hun moeder zijn, dan wordt er gesproken van een co-ouderschap. Hoe dat verder wordt ingedeeld, is niet in de wet geregeld. Ouders zijn vrij om dat zelf in te vullen.

Voor de kinderen heeft een co-ouderschap als voordeel dat ze beide ouders bijna evenveel zien. Als er sprake is van een co-ouderschap kan dat gevolgen hebben voor de kinderbijslag en ook de belastingdienst heeft daarvoor aparte regels. Overigens is het niet zo dat als er een co-ouderschap is, er geen alimentatie hoeft te worden betaald. Het kan heel goed zijn, dat er toch nog een alimentatie van de ene ouder aan de andere ouder moet worden betaald.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.