Expertises

De erfdelen

Volgens de wet erven een echtgenoot en kinderen voor gelijke delen. Als een erfgenaam zelf ook overleden is, erven de kinderen van die erfgenaam bij plaatsvervulling, in plaats van dus.

Stel dat de vader overlijdt en een moeder met drie kinderen achterlaat. Volgens de wet erven moeder en kinderen van vader, ieder voor ¼ deel. Als moeder en vader in gemeenschap van goederen getrouwd waren, is de nalatenschap van vader de helft van die gemeenschap van goederen. Die andere helft is immers van moeder.

Het erfdeel van een halfbroer of halfzus is de helft van het erfdeel van een volle broer, een volle zus of ouder. Om het erfdeel te berekenen, moet eerst de omvang van de nalatenschap bekend zijn. Het gaat dan om de waarde van alle bezittingen, minus de schulden. Als die informatie niet bekend is, moeten de erfgenamen die informatie aanleveren. Dit kan ook via de rechter worden gedaan.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.