Expertises

Kinder­alimentatie

Iedere ouder weet dat kinderen behoorlijk wat geld kosten. Deze kosten komen uiteraard voor rekening van beide ouders. Maar hoe iedere ouder bijdraagt in de kosten, verschilt. Vaak gaat het tijdens het huwelijk zo dat één van de ouders meer thuis is om voor de kinderen te zorgen. De andere ouder werkt dan meer en draagt dan financieel gezien meer bij in de kosten van de kinderen. Maar hoe gaat dat bij een echtscheiding? Het bedrag dat de ene ouder aan de andere ouder betaalt voor de kinderen heet kinderalimentatie.

Bij een scheiding moeten er nieuwe afspraken worden gemaakt over wie wat betaalt. Beide ouders hebben een alimentatieverplichting. Dat is in de wet geregeld. Of beide ouders ook echt kunnen betalen, dat is de vraag. Wie wat moet betalen hangt van een aantal factoren af:

  • welk inkomen was er tijdens het huwelijk?
  • hoeveel inkomen verdient de ene ouder na de scheiding? Hoeveel inkomen verdient de andere ouder na de scheiding?
  • wie zorgt wanneer voor de kinderen?
  • wie ontvangt het kindgebonden budget? En hoe hoog is het kindgebonden budget?
  • hoe oud zijn de kinderen?
  • bij wie staan de kinderen ingeschreven?
  • wie betaalt de kosten van de kinderen zoals: kleding, fietsen, laptops en cadeautjes?

Net als partneralimentatie is ook kinderalimentatie maatwerk. Door antwoord te krijgen op al deze vragen, kunnen wij inzicht geven in de hoogte van de kinderalimentatie. 

Heb je vragen over kinderalimentatie? Bijvoorbeeld over een co-ouderschap, de duur van het betalen van de alimentatie of de aftrekbaarheid bij de belasting? Neem gerust contact met ons op, ook voor een vrijblijvend gesprek. Onze experts helpen je graag verder.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.