Expertises

Verdeling van nalaten­schappen

Een erfgenaam kan verlangen dat een nalatenschap verdeeld wordt. Alle erfgenamen kunnen te allen tijde verdeling van de nalatenschap vorderen. Voor de verdeling moeten de erfgenamen het met elkaar eens zijn: er is een overeenkomst nodig. Als de erfgenamen het niet met elkaar eens zijn en als de erfgenamen er niet in slagen het eens te worden, dan zal de rechter erbij geroepen moeten worden. De rechter stelt de wijze van verdeling dan vast.

Als het de erfgenamen wel lukt om afspraken te maken, kan nog steeds op een later moment blijken dat de verdeling niet correct is geweest. Dat kan bijvoorbeeld als één van de erfgenamen zich heeft vergist in de waarde van de goederen en daardoor aanzienlijk is benadeeld. Ook in de situaties waarin eerst overeenstemming bestond, kan naderhand nog de rechter ingeschakeld worden om de verdeling ‘recht te trekken’.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.