Expertises

Ziekte & re-integratie

Zieke werknemers kunnen voor veel vragen zorgen binnen je onderneming. Niet alleen kunnen de kosten voor bijvoorbeeld loondoorbetaling, re-integratie en begeleiding hoog oplopen, ook is lang niet altijd helder wat de verplichtingen van de werkgever en werknemer precies zijn.

Duidelijk is dat de re-integratie van een zieke werknemer voortvarend moet worden opgepakt om de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Dit kan door terugkeer in de eigen (eventueel aangepaste) functie of een andere functie binnen of zelfs buiten de organisatie.

Voor een werkgever komen hier veel verplichtingen bij kijken en je loopt een behoorlijk risico als je die verplichtingen niet nakomt. Het is dus belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Aan de andere kant mag je ook van je werknemer verwachten dat deze zich inspant voor zijn eigen re-integratie. Doet de werknemer dit niet of onvoldoende, dan kan je (juridische) actie ondernemen.

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Lot Hirdes helpt je graag verder.