Lot Hirdes

Arbeidsrecht

Lot is arbeidsrecht-advocaat pur sang. Ze loodst werkgevers en werknemers door het snel veranderende landschap van het arbeidsrecht. In werknemerszaken richt zij zich met name op het middel- en hoger management. Daarnaast is zij MfN geregistreerd mediator.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam
  • Specialisatieopleiding leergang Arbeidsrecht, Academie voor de Rechtspraktijk
  • Mediation opleiding
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lot & Arslan

Arslan & partners is een plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan en waar ik van betekenis kan zijn. Dat wij het vertrouwen krijgen van cliënten die hun zaak volledig in onze handen willen leggen, vind ik een waanzinnige verantwoordelijkheid. 

"Dat cliënten hun zaak volledig in onze handen willen leggen, vind ik een waanzinnige verantwoordelijkheid."

Het mooie aan arbeidsrecht is dat het altijd over mensen gaat, het is een heel dynamisch vakgebied. Ik neem graag mensen bij de hand als zij even geen grond onder hun voeten hebben, en zoek zo breed en praktisch mogelijk naar oplossingen. Als mijn cliënten zich door mij ondersteund voelen en ik met goede oplossingen ben gekomen waardoor zij weer verder kunnen, ben ik gelukkig.

  • Arbeidsrecht
Nevenactiviteiten
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

Advocaat (of counsel)

Na jarenlang als hoofd van de sectie arbeidsrecht binnen ons kantoor te hebben gewerkt, is Lot Hirdes sinds medio 2021 als zelfstandige aan kantoor verbonden.

Zij is sindsdien meer op afstand, en vooral op strategisch niveau bij het arbeidsrecht betrokken.

Voor de zaken die zij als advocaat voor ons kantoor behandelt is niets veranderd. Deze worden verricht onder volledige verantwoordelijkheid van Arslan & partners advocaten B.V.

Haar werkzaamheden worden tevens gedekt door onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Lot Hirdes is geregistreerd in het handelsregister onder nummer: 84323566.

Geschreven door

Lot Hirdes

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
19.02.2024
Mijn ex-partner heeft een nieuwe relatie: stopt mijn alimentatieplicht?

Steeds vaker worden wij benaderd door cliënten met de vraag of ze nog verplicht zijn om alimentatie te betalen wanneer hun ex-partner een nieuwe relatie heeft. Hoe zit dit precies in elkaar, en wanneer stopt de alimentatieplicht?

Blog
16.02.2024
Werkgevers opgelet: wat verandert er voor jullie in 2024

Het jaar 2024 is nog maar net van start gegaan, maar heeft al wel enkele veranderingen op gebied van arbeidsrecht met zich meegebracht. Voor werkgevers is het belangrijk om van deze ontwikkelingen op de hoogte te blijven. In deze blog zetten wij de wijzigingen en de nog te verwachten veranderingen kort voor jullie op een rij:

Blog
13-02-2024
3 tips voor een goede geheimhoudingsovereenkomst bij overname

Een bedrijfsovername start in de regel met gesprekken tussen de potentiële koper en de potentiële verkoper. Partijen bespreken of een overname tot de mogelijkheden behoort en in die gesprekken wordt vaak bedrijfsgevoelige informatie gedeeld. Om in rust en vertrouwelijkheid met elkaar te kunnen spreken, wordt er vaak voorafgaand aan die gesprekken een Non-Disclosure Agreement (NDA) opgesteld en getekend. Partijen spreken dan met elkaar af dat de informatie die gedeeld wordt, vertrouwelijk is.