Ali Arslan

Ondernemings­recht

Ali Arslan is oprichter en naamgever van Arslan & partners. Hij heeft jarenlange ervaring als advocaat in het ondernemingsrecht. Hij was ondernemer en is dat in feite nog steeds. Zijn kennis en ervaring is dan ook breder dan juridisch theoretisch: hij kent het ondernemerschap van binnenuit. Ali is gespecialiseerd in financiering & herstructurering en fusies & overnames.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Nederlands Recht, Vrije Universiteit Amsterdam (1998)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Ondernemingsrecht
  • Fusies & Overnames

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Ali & Arslan

Ik durf wel te zeggen dat ik met Arslan & partners nooit een klassiek advocatenkantoor voor ogen heb gehad. We zijn dat waarschijnlijk ook niet. Ik heb weinig met klassieke opvattingen in de advocatuur zoals de wetten van hiërarchie of anciënniteit. Ik kan net zoveel van mijn stagiaire leren als hij of zij van mij. Hier zijn we open en rechtdoorzee. Ik hoor vaak terug dat wij in dat opzicht ongewoon gewoon zijn. We hebben een relatief jong team en alles bij ons is teamwork. 

"Wij zijn geen klassiek advocatenkantoor."

Voor je aan een proces begint, moet je weten welke kant je op gaat. Als je gaat lopen zonder plan kom je bij iedere kruising weer voor een lastige keuze te staan. Met ons werken gaat op basis van vertrouwen. Wij gaan tot het uiterste, voor het beste resultaat. Uiteindelijk draait het er gewoon om de ondernemer te helpen, zo goed als we kunnen, want dat is waar we het beste in zijn.

  • Ondernemingsrecht
  • Fusies & Overnames
Nevenactiviteiten

Geschreven door

Ali Arslan

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.