Bowien Ravesteijn

Ondernemingsrecht

Bowien heeft reeds haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam behaald om vervolgens een master Fiscaal Recht te volgen. Efficiëntie en daadkracht zijn eigenschappen die haar typeren. Dat maakt Bowien een waardevolle collega voor Arslan & partners advocaten.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
No items found.
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Vrije Universiteit Amsterdam
  • Master Fiscaal Recht

REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Bowien & Arslan

Via LinkedIn stuitte ik op een samenwerking tussen Arslan & partners advocaten en TopsportZwolle. Ik werd enthousiast vanwege mijn sportieve achtergrond en natuurlijk mijn passie voor de advocatuur. Ik voelde direct een match met Arslan & partners.

"Ik houd van contact met mensen. Wanneer ik hen ook nog eens kan helpen een probleem op te lossen geeft dat mij veel voldoening."

Bij Arslan & partners advocaten waardeer ik de kans om te groeien en mijn professionele carrière verder te ontwikkelen. Hier staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en dat past erg goed bij mij. Ik ben gepassioneerd om juridische uitdagingen aan te gaan en op te lossen, maar verlies daarbij nooit het menselijk aspect uit het oog.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Bowien Ravesteijn

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.06.2024
Vallen voorbereidende werkzaamheden onder arbeidstijd?

Onlangs heeft het Gerechtshof Den Haag een arrest gewezen in een zaak waarbij een medewerker van een callcenter steeds 10 minuten eerder dan de aanvang van zijn ingeroosterde dienst aanwezig moet zijn van zijn werkgever. Het hof oordeelde deze 10 minuten gelden als werktijd en dat de werkgever daarom loon over deze tijd moet nabetalen aan de werknemer. In deze blog zal ik de feiten en het oordeel van het hof bespreken.

Blog
21.06.2024
De Bad leaver bepaling

In samenwerkingsovereenkomsten of aandeelhoudersovereenkomsten worden vaak “leaver bepalingen” opgenomen. Bij aandeelhoudersovereenkomsten zorgen deze bepalingen er voor dat een aandeelhouder in bepaalde situaties verplicht is om zijn aandelen in de onderneming aan te bieden aan de andere aandeelhouder(s) van de onderneming. Hierbij wordt er verschil gemaakt tussen een “good leaver” die zonder problemen vertrekt en een “bad leaver” die vaak vertrekt omdat er een conflict of onwenselijke situatie heeft plaatsgevonden.

Blog
24.06.2024
Geld geleend bij familie: moet mijn ex-partner meebetalen aan de aflossing?

“Tijdens het huwelijk hebben wij onze woning verbouwd. Wij hebben daarvoor geld geleend bij mijn ouders. Nu ga ik scheiden. Mijn ex-partner wil niet meebetalen aan de aflossing van deze schuld.” Een veel voorkomende situatie. In deze blog geven wij enkele tips.