Jarno Smit

Ondernemings­recht

Jarno is breed geïnteresseerd en specialist in commercieel contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jarno & Arslan

De kern van de passie voor mijn werk ligt bij het voeren van gerechtelijke procedures. Door het standpunt van mijn cliënt zo overtuigend mogelijk aan rechters over te brengen, krijg ik veel energie. Maar toch probeer ik meestal te voorkomen dat het tot een procedure komt.

"Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken."

Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken. Door precies te weten hoe gerechtelijke procedures verlopen, weet je hoe je een wederpartij ervan kan overtuigen om met een schikking akkoord te gaan. Ook kan je de waarde van een voorstel beter beoordelen. Je moet het uiteindelijke doel – de beste uitkomst voor je cliënt – daarbij nooit uit het oog verliezen. En die beste uitkomst ligt niet altijd in de rechtszaal.

  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht
Nevenactiviteiten

Geschreven door

Jarno Smit

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
Wat je als verhuurder van woonruimte moet weten over de Wet betaalbare huur

Op 1 juli 2024 is de Wet betaalbare huur in werking getreden. Daarmee gelden er nieuwe regels voor een grote groep huurders en verhuurders, onder meer op het gebied van maximale huurprijzen. Wij lichten de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot zelfstandige woonruimte toe.

Nieuws
15.07.2024
Hoge Raad: dynamisch cao-incorporatiebeding gaat mee over bij overgang van onderneming

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan voor de overname- en arbeidsrechtpraktijk. Bij een overgang van onderneming worden werknemers beschermd. De werknemers treden dan in principe automatisch in dienst van de overnemende partij, inclusief de bestaande arbeidsvoorwaarden. In de zaak die bij de Hoge Raad speelde ging het om de vraag of een dynamisch cao-incorporatiebeding van toepassing blijft bij overgang van onderneming. Zo’n dynamisch beding in een arbeidsovereenkomst bepaalt dat niet alleen de huidige cao van toepassing is, maar ook opvolgende versies daarvan.

Nieuws
01.07.2024
Ontwikkelingen over ESG en kansen en uitdagingen

In 2021 maakte de rechtbank in de Shell-zaak de weg naar civielrechtelijke aansprakelijkheid van ondernemingen vrij als gevolg van schending van ongeschreven zorgvuldigheidsnorm op het gebied van ESG. Volgens de rechtbank moest Shell haar CO2-uitstoot verminderen, ondanks dat er daarvoor geen wettelijke basis was. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zijn de ondernemingen steeds meer bezig met duurzaamheidsinitiatieven. Grote ondernemingen zijn immers met ingang van het boekjaar van 2024 verplicht om te rapporteren over de effecten van de ondernemingsactiviteiten op duurzaamheidsaspecten. Die verplichting volgt uit Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).