Jarno Smit

Ondernemings­recht

Jarno is breed geïnteresseerd en specialist in commercieel contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jarno & Arslan

De kern van de passie voor mijn werk ligt bij het voeren van gerechtelijke procedures. Door het standpunt van mijn cliënt zo overtuigend mogelijk aan rechters over te brengen, krijg ik veel energie. Maar toch probeer ik meestal te voorkomen dat het tot een procedure komt.

"Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken."

Pas als je de rechtszaal goed van binnen kent, kan je mooie schikkingen bereiken. Door precies te weten hoe gerechtelijke procedures verlopen, weet je hoe je een wederpartij ervan kan overtuigen om met een schikking akkoord te gaan. Ook kan je de waarde van een voorstel beter beoordelen. Je moet het uiteindelijke doel – de beste uitkomst voor je cliënt – daarbij nooit uit het oog verliezen. En die beste uitkomst ligt niet altijd in de rechtszaal.

  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht
Nevenactiviteiten

Geschreven door

Jarno Smit

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Nieuws
28.03.2024
Vraag aan Hoge Raad over de verplichting tot nieuwe financiering in WHOA

Kan een bank worden verplicht om nieuwe financiering onder gewijzigde voorwaarden te verstrekken, terwijl dat niet meer hoeft volgens de financieringsovereenkomst? Deze vraag is aan de Hoge Raad voorgelegd. Dit heet ‘cassatie in het belang der wet’ en is bedoeld om duidelijkheid te geven met het oog op andere gevallen. Door de uitspraak van de Hoge Raad is het in vergelijkbare en toekomstige gevallen duidelijk hoe daarover wordt beslist.

Blog
25.03.2024
Neemt een werknemer ontslag? Check altijd of hij dat echt wil!

Als de werknemer zijn of haar arbeidsovereenkomst opzegt, dan heeft dat voor hem of haar meestal ingrijpende gevolgen. De werknemer heeft in dat geval geen recht op een transitievergoeding, een WW-uitzekering (uitkering vanuit het UWV bij werkloosheid) of een ZW-uitkering (uitkering vanuit het UWV bij ziekte). Er worden daarom strenge eisen gesteld aan een ontslag door de werknemer.

Blog
21.03.2024
Betaling in natura: let op, dit is niet zonder risico

Steeds meer bedrijven verkeren in zwaar weer. Het aantal faillissementen neemt toe en saneringen zijn aan de orde van de dag. Het kan dus goed zijn dat dit ook bij een van jouw klanten speelt. In dat geval moet je opletten als de klant voorstelt om de openstaande factuur niet in geld te betalen, maar in natura, bijvoorbeeld door een auto te leveren. In de wet heet dit inbetalinggeving.