Linzy Sieljes

Ondernemings­recht

Linzy is als advocaat werkzaam voor de sectie ondernemingsrecht. Voordat ze bij Arslan & partners advocaten kwam werken, studeerde Linzy Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar studie heeft ze gewerkt als student-assistent en heeft ze onder andere onderzoek gedaan in het huurrecht. Verder is Linzy lid van de Vereniging voor Jonge Insolventierechtadvocaten en de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Nederlands Recht (Specialisatie Privaatrecht), Rijksuniversiteit Groningen (2019)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Linzy & Arslan

Werken bij Arslan & partners betekent voor mij samenwerken met specialisten binnen een professionele en betrokken organisatie, waarin altijd wordt gestreefd naar het beste resultaat voor de cliënt.

“Het mooiste aan mijn vak vind ik de uitdaging. Geen dag is hetzelfde, geen zaak is gewoon.” 

Geen dag is hier hetzelfde. Dat vind ik het mooiste aan dit vak, de afwisseling in de werkzaamheden. Een werkdag is voor mij geslaagd als er vooruitgang is geboekt, zowel als team in een zaak als in mijn persoonlijke ontwikkeling als advocaat.

  • Algemene praktijk, deelrechtsgebied: burgerlijk recht

Nevenactiviteiten
  • Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA)
  • Nederlandse Vereniging voor Herstructurering (NVVH)
  • Young DCFA (Dutch Corporate Finance Association)

Geschreven door

Linzy Sieljes

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Nieuws
28.03.2024
Vraag aan Hoge Raad over de verplichting tot nieuwe financiering in WHOA

Kan een bank worden verplicht om nieuwe financiering onder gewijzigde voorwaarden te verstrekken, terwijl dat niet meer hoeft volgens de financieringsovereenkomst? Deze vraag is aan de Hoge Raad voorgelegd. Dit heet ‘cassatie in het belang der wet’ en is bedoeld om duidelijkheid te geven met het oog op andere gevallen. Door de uitspraak van de Hoge Raad is het in vergelijkbare en toekomstige gevallen duidelijk hoe daarover wordt beslist.

Blog
25.03.2024
Neemt een werknemer ontslag? Check altijd of hij dat echt wil!

Als de werknemer zijn of haar arbeidsovereenkomst opzegt, dan heeft dat voor hem of haar meestal ingrijpende gevolgen. De werknemer heeft in dat geval geen recht op een transitievergoeding, een WW-uitzekering (uitkering vanuit het UWV bij werkloosheid) of een ZW-uitkering (uitkering vanuit het UWV bij ziekte). Er worden daarom strenge eisen gesteld aan een ontslag door de werknemer.

Blog
21.03.2024
Betaling in natura: let op, dit is niet zonder risico

Steeds meer bedrijven verkeren in zwaar weer. Het aantal faillissementen neemt toe en saneringen zijn aan de orde van de dag. Het kan dus goed zijn dat dit ook bij een van jouw klanten speelt. In dat geval moet je opletten als de klant voorstelt om de openstaande factuur niet in geld te betalen, maar in natura, bijvoorbeeld door een auto te leveren. In de wet heet dit inbetalinggeving.