Marjan Hulleman

Juridisch Secretaresse

Marjan werkt sinds 15 november 2022 als juridisch secretaresse bij Arslan en partners advocaten. Zij ondersteunt daar de advocaten binnen de sectie Arbeids- & Ondernemingsrecht. In 2002 heeft Marjan de opleiding Internationaal Directie Assistent afgerond en ze is daarna voornamelijk werkzaam geweest op advocatenkantoren.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
No items found.
Opleiding(en)
  • Internationaal Directie Assistent, Landstede
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Marjan & Arslan

Voor mij is een werkdag geslaagd als ik advocaten en cliënten goed heb kunnen helpen.
Ik houd wel van wat hectiek, dan zorg ik ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en de werkzaamheden nauwkeurig worden uitgevoerd.

"Ik zorg ervoor dat alles in goede banen wordt geleid."

Werken bij Arslan betekent voor mij nieuwe kansen om mij verder te ontwikkelen en leuke mensen te ontmoeten.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Marjan Hulleman

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

No items found.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.