Monique van Doorn

Juridisch Secretaresse

Monique is de spil tussen de advocaten en de cliënten, een verbindende rol die haar door haar persoonlijkheid en jarenlange ervaring goed past. Binnen het secretariaat voert Monique specialistische en juridisch inhoudelijke werkzaamheden uit of bereidt ze die werkzaamheden voor.

Specialisme
No items found.
Opleiding(en)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Monique & Arslan

Bij Arslan & partners doen we niet ingewikkeld over de advocatuur en staan we vooral dicht
bij onze cliënten. In mijn werk probeer ik de schakel te zijn tussen de drukke advocaat en de
cliënt, voor wie een juridisch vraagstuk geen dagelijkse gang van zaken is. Ik krijg er veel
energie van om als een spin in het web het overzicht te bewaren en alles gestroomlijnd te
laten verlopen.

"Ik krijg er veel energie van om als een spin in het web te zijn."

Achter iedere zaak zit een verhaal. Ik vind het mooi dat ik in de afgelopen 21 jaar veel
boeiende verhalen heb kunnen meemaken. In de samenwerking met verschillende
advocaten heb ik volop kennis opgedaan van uiteenlopende rechtsgebieden en
specialisaties. Ik denk dat mijn werkwijze, en die van ons kantoor, zich kenmerkt door
betrokkenheid en bevlogenheid. De grote mate van vertrouwen, vrijheid en zelfstandigheid
die ik krijg in mijn functie hier, vind ik heel prettig.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Monique van Doorn

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

No items found.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
08.09.2022
Aandeelhoudersgeschil? Let op de exclusieve bevoegdheid van de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam

De Ondernemingskamer is een bijzondere kamer van het hof Amsterdam die bevoegd is tot het behandelen en beslissen van procedures bij geschillen in de Nederlandse vennootschappen. Het bijzondere van de Ondernemingskamer is dat het zich richt op verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. In de Ondernemingskamer zitten naast 3 rechters ook 2 deskundigen, vaak accountants of economen, uit de praktijk met specialistische kennis. De Ondernemingskamer is in een aantal soort zaken exclusief bevoegd in eerste aanleg, zoals de enquêteprocedure en de jaarrekeningprocedure. Daarnaast is de Ondernemingskamer ook in hoger beroep van een vonnis van een rechtbank in een geschillenregeling exclusief bevoegd. De onderstaande casus die ik bespreek gaat over deze laatste bevoegdheid.

Nieuws
06.05.2022
DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Een team van advocaten van Arslan & partners advocaten heeft DELOS Bouwgroep geadviseerd en begeleid gedurende het gehele overnametraject. DELOS Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling en heeft Aluvo en de Bouwgroep overgenomen.

Nieuws
05.05.2022
Belangrijke wijzigingen voor huidige en toekomstige arbeidsovereenkomsten

De Tweede Kamer heeft in april 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Het wetsvoorstel moet op 1 augustus 2022 in werking treden. Deze wetswijzigingen kunnen ook voor u directe gevolgen hebben. De wet heeft namelijk na invoering onmiddellijke werking en kent geen overgangsrecht voor arbeidsovereenkomsten die voor 1 augustus 2022 zijn aangegaan. De nieuwe regels gelden dus ook voor bestaande arbeidsovereenkomsten.