Rechtsgebied

Echtscheiding

Een echtscheiding is altijd vervelend. En bij een echtscheiding of een ontbinding van geregistreerd partnerschap moeten veel zaken juridisch worden geregeld. Hiervoor heb je een echtscheidingsadvocaat nodig, want alleen een advocaat kan uiteindelijk een scheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Wij kunnen je helpen, zowel juridisch als als mens.

Waar helpt een echtscheidingsadvocaat bij?

Onze (echt)scheidingsadvocaten helpen bij juridische zaken die betrekking hebben op het regelen van de hele procedure, bijvoorbeeld:

 • Partneralimentatie
 • Kinderalimentatie en bijstandsverhaalzaken
 • Scheidingsbemiddeling / mediation, mits beide partijen dit willen
 • Voorlopige voorzieningen die gelden tijdens de scheidingsprocedure over het gebruik van de woning, de toevertrouwing van de kinderen, omgangsregeling en alimentatie
 • Ouderlijk gezag
 • Hoofdverblijfplaats van de kinderen
 • Omgangsregeling / ouderschapsplan
 • Verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap
 • Pensioenaanspraken
 • Afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
 • Voortgezet gebruik van de woning/toekenning huurrecht
 • Boedelverdelingen tussen partners na beëindiging van een samenwoning

Wij bespreken samen met jou over welke onderdelen afspraken moeten worden gemaakt. En, indien mogelijk, worden deze afspraken gemaakt in onderling overleg tussen de beide advocaten. Als een overleg niet mogelijk is, kunnen we de rechtbank verzoeken om voorzieningen te treffen op alle bovenstaande onderdelen.

Als je samen kinderen hebt of als je het ouderlijk gezag hebt over niet-gezamenlijke kinderen, dan moet je allebei een ouderschapsplan opstellen. Een ouderschapsplan moet tegelijk met het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank worden ingediend. Onze echtscheidingsadvocaten geven advies bij het opstellen en invullen van het ouderschapsplan.

Als de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken, ben je nog niet officieel gescheiden. Zodra de uitspraak is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar je gehuwd bent, is de echtscheiding officieel.

Wij zijn er om je vertrouwen te geven in een lastige en kwetsbare tijd. Naast de juridische kant hebben we ook oog voor de persoonlijke kant. Onze echtscheidingsadvocaten staan altijd klaar. Aarzel dus niet langer en neem contact met ons op, zodat we je zo snel en zo goed mogelijk kunnen helpen.

Gerelateerd nieuwsbericht

Meerdere huwelijkse voorwaarden: welke geldt?

Zeker bij ondernemers zien wij vaak dat er tijdens het huwelijk één of meerdere keren nieuwe huwelijkse voorwaarden komen. De ondernemer gaat ervan uit dat de laatste versie geldt. Maar is dat altijd zo?

Arslan & partners

Arslan & partners advocaten

Arslan & partners levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn. 

Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Colina Tjabringa helpt je graag verder.