Hazal Cengiz

juridisch medewerker

Na haar bachelor Rechtsgeleerdheid in IT-Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en een master in gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, is Hazal nu werkzaam als juridisch medewerker bij Arslan & partners advocaten, op het gebied van arbeidsrecht. Voor haar de perfecte balans tussen juridisch denken en de menselijke factor.

Uitgelichte zaken

No items found.
No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Specialisme
Opleiding(en)
  • Rechtsgeleerdheid IT-Recht, Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Gezondheidsrecht, Universiteit van Amsterdam
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hazal & Arslan

Met mijn vastberaden en resultaatgerichte aanpak wil ik optimale resultaten behalen voor onze cliënten, daar haal ik voldoening en energie uit.

"Arslan & partners biedt niet alleen hoogstaande juridische dienstverlening, maar ook betrokkenheid bij de cliënt. Het stelt me in staat om te groeien in het juridische vakgebied, iets waar ik naar uitkijk."

Vanwege mijn grote rechtvaardigheidsgevoel wist ik al vroeg dat ik in de advocatuur wil werken. Dat ik bij Arslan & partners de kans krijg om mij juridisch verder te ontwikkelen waardeer ik enorm.

Nevenactiviteiten

Geschreven door

Hazal Cengiz

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Nieuws
28.03.2024
Vraag aan Hoge Raad over de verplichting tot nieuwe financiering in WHOA

Kan een bank worden verplicht om nieuwe financiering onder gewijzigde voorwaarden te verstrekken, terwijl dat niet meer hoeft volgens de financieringsovereenkomst? Deze vraag is aan de Hoge Raad voorgelegd. Dit heet ‘cassatie in het belang der wet’ en is bedoeld om duidelijkheid te geven met het oog op andere gevallen. Door de uitspraak van de Hoge Raad is het in vergelijkbare en toekomstige gevallen duidelijk hoe daarover wordt beslist.

Blog
25.03.2024
Neemt een werknemer ontslag? Check altijd of hij dat echt wil!

Als de werknemer zijn of haar arbeidsovereenkomst opzegt, dan heeft dat voor hem of haar meestal ingrijpende gevolgen. De werknemer heeft in dat geval geen recht op een transitievergoeding, een WW-uitzekering (uitkering vanuit het UWV bij werkloosheid) of een ZW-uitkering (uitkering vanuit het UWV bij ziekte). Er worden daarom strenge eisen gesteld aan een ontslag door de werknemer.

Blog
21.03.2024
Betaling in natura: let op, dit is niet zonder risico

Steeds meer bedrijven verkeren in zwaar weer. Het aantal faillissementen neemt toe en saneringen zijn aan de orde van de dag. Het kan dus goed zijn dat dit ook bij een van jouw klanten speelt. In dat geval moet je opletten als de klant voorstelt om de openstaande factuur niet in geld te betalen, maar in natura, bijvoorbeeld door een auto te leveren. In de wet heet dit inbetalinggeving.