Hasan Kaya

Ondernemingsrecht

Hasan werkt bij Arslan & partners advocaten binnen de sectie ondernemingsrecht en is gespecialiseerd in overnames en failissementsrecht. In 2021 rondde hij de specialisatieopleiding Insolventierecht voor curatoren af en sindsdien is hij ook lid van de vereniging voor Jonge InsolventieRecht Advocaten (Vereniging JIRA).

Uitgelichte zaken

Begeleiden van verkooptraject Xando

De aandelen van Xando zijn verkocht aan Pro Warehouse. Wij hebben Xando en haar aandeelhouder geadviseerd bij deze transactie.

Adviseren bij herstructurering van schulden

Wij hebben een bedrijf geadviseerd bij de herstructurering van haar schulden van ca. € 9 miljoen, waaronder een opgebouwde belastingschuld en een NOW-terugbetalingsverplichting.

Adviseren van leverancier bij faillissement van klant

Wij hebben een leverancier geadviseerd bij het terughalen van haar niet betaalde goederen met een inkoopwaarde van ruim € 1 miljoen.

No items found.

Referenties

No items found.
No items found.
Opleiding(en)
  • Nederlands Recht, Universiteit Utrecht (2014)
  • Insolventierecht voor Curatoren, CPO (2021)
REGISTRATIE RECHTSGEBIEDEN
  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is het verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hasan & Arslan

Mensen schakelen ons in omdat ze een bepaald resultaat voor ogen hebben. Om dat resultaat te behalen moet je heel erg betrokken zijn bij je cliënten en daarnaast ook goed zijn in wat je doet en de materie snappen. Dat alles bij elkaar brengt je, als het goed is, bij de gewenste uitkomst en een tevreden cliënt. En daar doen we het tenslotte voor.

"Je moet de materie snappen, goed zijn in wat je doet en betrokken zijn bij je cliënten."

Bij Arslan & partners advocaten kan ik mij verder specialiseren in ondernemings- en failissementsrecht. We hebben een prachtig klantenportefeuille en de onderlinge band tussen alle medewerkers is heel sterk, dat maakt dit kantoor voor mij de ideale plek.

  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht
Nevenactiviteiten
  • Vereniging voor Jonge InsolventieRecht Advocaten
  • Secretaris JCI (Junior Chamber International) Flevoland

Geschreven door

Hasan Kaya

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
21.03.2023
Een wettelijke grondslag voor het WHOA-beleid van het UWV ontbreekt

Het UWV stopt de subsidierelatie met een onderneming als deze een NOW-schuld meeneemt in een WHOA-akkoord. Volgens het UWV is het daarna niet meer mogelijk om alsnog een vaststellingsaanvraag in te dienen over de betreffende NOW-tranche. Dat beleid kan niet geoorloofd worden volgens de rechtbank van Amsterdam.

Nieuws
13.03.2023
Robin-Jan de Nerée tot Babberich blikt terug op samenwerking met Ali Arslan

“Een advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om nieuwe kansen te ontwikkelen”

Blog
17.03.2023
De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt verweten dat hij als aandeelhouder onrechtmatig heeft gehandeld door de aandelen aan een katvanger te verkopen.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een vennootschap zelf verantwoordelijk als aansprakelijk is voor haar verplichtingen en schulden. Voor de aansprakelijkheid van de bestuurders geldt er een hoge drempel. De gedachte daarvan is dat bestuurders de ruimte moeten hebben om in het belang van de onderneming beslissingen kan nemen waaraan risico’s zijn verbonden, zonder te hoeven vrezen voor aansprakelijkheid. Ondernemen is immers risico nemen en bestuurders moeten vrij kunnen handelen en niet terughoudend optreden omdat zij bang zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld. Die hoge aansprakelijkheidsdrempel voor bestuurders geldt niet als een DGA als aandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld.