Event
31.05.2023
Geschreven door:
Linzy Sieljes

De huidige stand van zaken na ruim twee jaar WHOA

In 2021 is de WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord) in werking getreden. Ons kantoor houdt een database bij van alle WHOA-uitspraken die de afgelopen twee jaar in Nederland zijn gedaan. In het onderstaande overzicht zie je de WHOA-uitspraken die per maand zijn gedaan sinds het in werking treden van de WHOA (gepubliceerd tot 30 april 2023).

Datum
20 april 2021
Tijd
09:00 - 18:00
Locatie
Op locatie
Direct aanmelden
Direct aanmelden

De uitspraken zijn gesorteerd op de datum van uitspraak. Een kanttekening bij dit overzicht is dus dat er uitspraken kunnen zijn die nog gepubliceerd gaan worden op rechtspraak.nl, die al in de periode januari 2023 – maart 2023 zijn gedaan.

Na een forse piek in maart 2021 en een licht stijgende lijn vanaf juli 2021 zien we dat het aantal WHOA-uitspraken in de tijd niet toeneemt. Het gemiddelde aantal uitspraken dat tot nu toe per maand is gedaan, komt uit op ongeveer vijf zaken. De vraag is of de WHOA haar doel, het voorkomen van faillissementen, in de praktijk weet te realiseren. In elk geval lijken de kansen daartoe in de praktijk nog (te) weinig benut.

Wil je weten of een WHOA-traject voor jouw onderneming zinvol is? Ben je als schuldeiser betrokken bij een WHOA-traject en wil jij geadviseerd worden? Of wil je meer informatie over de WHOA? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten: Ali Arslan, Jelle Damstra, Hasan Kaya of Linzy Sieljes.

Uitgelicht voor jou

De wereld van het ondernemingsrecht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertise regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.

Blog
19.02.2024
Mijn ex-partner heeft een nieuwe relatie: stopt mijn alimentatieplicht?

Steeds vaker worden wij benaderd door cliënten met de vraag of ze nog verplicht zijn om alimentatie te betalen wanneer hun ex-partner een nieuwe relatie heeft. Hoe zit dit precies in elkaar, en wanneer stopt de alimentatieplicht?

Blog
16.02.2024
Werkgevers opgelet: wat verandert er voor jullie in 2024

Het jaar 2024 is nog maar net van start gegaan, maar heeft al wel enkele veranderingen op gebied van arbeidsrecht met zich meegebracht. Voor werkgevers is het belangrijk om van deze ontwikkelingen op de hoogte te blijven. In deze blog zetten wij de wijzigingen en de nog te verwachten veranderingen kort voor jullie op een rij:

Blog
13-02-2024
3 tips voor een goede geheimhoudingsovereenkomst bij overname

Een bedrijfsovername start in de regel met gesprekken tussen de potentiële koper en de potentiële verkoper. Partijen bespreken of een overname tot de mogelijkheden behoort en in die gesprekken wordt vaak bedrijfsgevoelige informatie gedeeld. Om in rust en vertrouwelijkheid met elkaar te kunnen spreken, wordt er vaak voorafgaand aan die gesprekken een Non-Disclosure Agreement (NDA) opgesteld en getekend. Partijen spreken dan met elkaar af dat de informatie die gedeeld wordt, vertrouwelijk is.

Heb je een vraag of wil je direct een adviesgesprek aanvragen?
Onze specialist Linzy Sieljes helpt je graag verder.